top of page

Model European Parliament sesiunea Națională

    Model European Parliament, sesiunea Națională, este dedicat liceenilor și studenților din România și nu numai. Prin intermediul  acestor proiecte, adolescenții au oportunitatea de a-și deschide noi orizonturi și de a lega noi prietenii, iar la finalul  fiecărei activitate toți participanții primesc diplome semnate de formatori recunoscuți de Consiliul Europei.

    Aceasta activitate simulează desfășurarea ședințelor Parlamentului European. MEP Național este o oportunitate pentru tineri de a-și exersa abilitățile de lucru în echipă și găsirea unor soluții optime pentru problematicile actuale ale comisiilor din Parlamentul European care vor fi puse în discuție. Întrucât, pe toată desfășurarea evenimentul  comunicare se va realiza într-o limbă de circulație internațională, engleza, participanții au ocazia de a-și îmbunătăți exprimarea academică. 

    Totodată, sesiunile naționale organizate de 2 ori pe an sunt proiecte ce stau la baza următoarelor sesiuni: Regională și Internațională.

   București, Octombrie 2023
  Descoperă Europa Prin Ochii Noștri!

  Un Eveniment Național marca Asociația Civilizations Prtnership, inovator ce a avut loc în luna Octombrie, Model European Parliament, MEP sesiunea națională!

Dragi prieteni ai cunoașterii și ai implicării, suntem bucuroși să vă invităm la un eveniment național unic ce a avut loc în luna octombrie, un eveniment ce aduce în prim-plan perspectivele tinerilor liceeni asupra problemelor majore discutate în cadrul Comisiei Europene și a Parlamentului European.

  „Descoperă Europa Prin Ochii Noștri, Model European Parliament, MEP sesiunea națională” este o ocazie specială de a asculta și înțelege perspectivele adolescenților în ceea ce privește problemele importante care afectează Europa și lumea în ansamblu. Acești tineri talentați și pasionați de la licee de top din întreaga țară au venit laolaltă pentru a reflecta asupra viitorului Europei și pentru a împărtăși viziunile lor asupra unei lumi mai bune.

   Ce vă puteți aștepta să găsiți la acest eveniment deosebit?

  1.  Prezentări și discuții captivante: Tinerii liceeni vor susține prezentări pe diverse teme, pornind de la schimbările climatice și inovație până la educație și migrație. Veți avea ocazia să ascultați perspective autentice și să participați la dezbateri animate.

  2.  Ateliere interactive: Veți putea experimenta provocările cu care se confruntă adolescenții atunci când dezbat problemele europene și veți învăța cum să vă implicați în schimbarea lucrurilor.

  3. Expoziții de proiecte: Tinerii vor prezenta proiecte creative și soluții inovatoare la problemele abordate, demonstrând angajamentul lor față de viitorul Europei.

  4. Sesiuni de întrebări și răspunsuri: Aveți întrebări despre Uniunea Europeană sau procesele legislative? Adolescenții participanți vă stau la dispoziție pentru a vă oferi răspunsuri și clarificări.

  5. Oportunități de networking: Întâlniți tineri de la licee din toată țara și partajați idei și experiențe. Poate veți descoperi un interes comun și veți porni pe un drum de implicare activă.

   Evenimentul "Descoperă Europa Prin Ochii Noștri" nu este doar o ocazie de a asculta perspective proaspete, ci și un mod de a vă implica în viitorul Europei. Veniți în octombrie și fiți martorii transformării pe care acești tineri o pot aduce!

   În acest timp de schimbare și incertitudine, viziunea lor poate oferi luminița de speranță și inspirație de care avem nevoie pentru un viitor mai bun în Europa. Nu ratați acest eveniment remarcabil, care aduce laolaltă pasiunea și creativitatea adolescenților noștri!

DSC01949_edited.jpg
bottom of page