Hei!
Ne bucurăm să aflăm că vrei să faci parte din familia Civilizations Partnership.
Noi suntem o organizație non-guvernamentală și non-profit care promovează educația tinerilor prin diplomație.
Toate activitățile noastre sunt într-o strânsă legătură cu cerințele solicitate atât de mediul universitar, cât și de piața forței de muncă.
Evenimentele ce sunt inițiate și desfășurate de organizația noastră ca marcă înregistrată pe teritoriul străin ( Model European Parliament - MEP - sesiunea regională și internațională, Clubul Viitorilor Diplomați - CVD - ) au o lungă colaborare cu Instituțiile Uniunii Europene, cu Ambasadele României și cu sucursalele Institutului Cultural Român ( ICR ). Acțiunile interne ( desfășurate în România ) precum: training-uri, Mep Național și Congresul Clubul Viitorilor Diplomați sunt concepute pentru a fi de ajutor tinerilor, premergătoare activităților internaționale.
Acestea fiind spuse te așteptăm cu drag să te dezvolți și să îți îmbunătățești aptitudinile împreună cu noi.
Povestea noastră
Într-o zi de vară călduroasă din 2004 în timp ce umbra Parcului Circului mă adăpostea de soarele arzător a apărut o scânteie ce a declanșat apariția unei idei. Adică ce ar fi oare dacă aș înființa o organizație, care să se implice in educația prin diplomație și educația pentru cetățenie europeană. Să nu credeți că a fost întâmplător căci in acesta existența nimic nu e întâmplător. Totul a venit pe fondul faptului că România se zbătea sa fie parte din Uniunea Europeană, că fusesem parte a Programului National de educatie pentru cetățenie democratică și eram Formator deja atestat de Comisia Europeană și Consiliul Europei pe Drepturile Omului și Educație pentru Cetățenie Democratică. Însă cel mai cel mai important lucru pe care îl observasem ca profesor de limba și literatura română când după câteva Sesiuni ale Colocviului Mihai Eminescu, unde adunam mulți tineri în jurul marelui scriitor român în fiecare an atât din România cât și din diaspora națională încât devenise deja o tradiție, tinerii căutau un grup din care să facă parte, căruia să îi aparțină și unde să se dezvolte în așa fel încât să se integreze mai ușor în societate, să poată să se descopere si sa descopere ceea ce le place, să lucreze în echipă.
Începutul s-a dovedit ca orice început cu tatonări și greutăți de organizare dar tinerii care participau au condus totul într-o direcție care a adus plus valoare organizației pe care tocmai o formasem cu numele Asociația Parteneriat pentru Europa. Proiectele precum Clubul Viitorilor Diplomați, Model European Parliament sau Model United Nations, toate centrate pe educația prin diplomație au venit in sprijinul aderării României la UE înainte de anul 2007, când treceam granițele noastre cu viză prin cooperarea cu Ambasadele României din mai multe țări dar și prin aderarea noastră ca organizație la rețele internaționale precum Model European Parliament Europe sau Model United Nations Turcia sau Global Youth Summit.
Povestea noastră nu se oprește aici căci după 10 ani de activități în cooperare cu Ambasade, rețele internaționale din spațiul Națiunilor Unite, Alianta Civilizațiilor, Parlamentului European sau Comisiei Europene am decis că noua organizație care continuă tradiția și proiectele celei precedente să aibă un impact global într-o lume ce se contura una încărcată de probleme, măcinată de crize economice si de identitate la toate nivelurile, să se numească Asociația Civilizations Partnership căci prin activitățile noastre se impunea o denumire în limba engleză întrucât educația prin diplomație se face prin contactul permanent cu mediul străin pentru care limba engleză este cale de comunicare cel mai frecvent întâlnită. Dar asta nu este tot, am avut bucuria să o fondez cu doi dintre foștii mei elevi care participaseră în cadrul proiectelor derulate până atunci. Ce să zic, este vorba de satisfacția profesională când elevii tăi îți devin asociați și poți continua activitățile cu sprijinul lor.
Povestea noastră frumoasă continuă tradiția de 18 ani și vă așteptăm să continuăm împreună. Proiectele derulate de noi în prezent acoperă prin traininguri, unde tinerii au posibilitatea să evolueze de la o grupă la alta, să promoveze în urma unor examene, să deprindă aptitudini specifice educației prin diplomație și relații internaționale, reguli de comportament și înțelegerea fenomenelor sociale si politice la nivel global. Nu în ultimul rând tinerii care sunt alături de noi pot să își descopere noi prieteni din România dar și din alte state, să își construiască un CV cu activități recunoscute la nivel internațional dar și Național, să cunoască bucuria de a construi și a-și pune în practică ideile în spiritul valorilor UE, ale păcii între popoare, să învețe cum se construiește pacea și cum se întreține cooperarea între popoare.
Diplomația culturală ,parlamentară și economică sunt obiectivele de bază ale unui proiect de suflet al organizației noastre al cărui nume este Clubul Viitorilor Diplomați, ce traversează deja 18 ani cu un format în care tinerii interacționează cu reprezentanți ai Ambasadelor României, cu tineri din alte state în efortul de a construi pacea în cadrul Congresului Clubul Viitorilor Diplomați.
Complexitatea activității Parlamentului European cu studii de caz pe care trebuie sa le rezolve în cadrul sesiunilor Naționale, Regionale sau Internaționale prin rezoluții pe parcursul unei săptămâni prin interacțiunea directă cu colegii lor din alte state sau cu români se descoperă în proiectul Model European Parliament.
Problematica Națiunilor Unite o pot afla in cadrul proiectului Model United Nations în cadrul sesiunilor din Antalya, Republica Turcia, unde participă efectiv tineri din peste 80 de state ale lumii.
Povestea poate continua căci este vorba de activitățile organizației noastre de 18 ani și voi o puteți duce mai departe. Dacă doriți să aflați mai multe, dacă sunteți dornici să scrieți noi pagini ale acestei povești de succes vă așteptăm cu drag!