top of page

HOT NEWS

Grab Them Now

Delegația României Impresionează la Cea de-a 58-a Sesiune Internațională a Model European Parliament din Praga

Welcome to our Features section! Here, we showcase the most important news and activities of our organization. Each activity is accompanied by a short description and a captivating image.

În perioada 3 - 12 noiembrie 2023, Praga a găzduit cea de-a 58-a Sesiune Internațională a Model European Parliament (MEP), reprezentând un for de dezbateri și dialog constructiv între tinerii lideri din Europa. Delegația României a fost prezentă în forță, aducând contribuții semnificative în cadrul evenimentului.

Delegația României a fost compusă din șase elevi de liceu, reprezentând domenii variate, fiecare contribuind cu abilități și cunoștințe distincte în cadrul discuțiilor MEP. Această prezență puternică și diversificată a demonstrat angajamentul și entuziasmul României față de diplomație și afaceri europene.

Imagine WhatsApp 2023-11-08 la 13.06.58_ebdca0c6.jpg

De-a lungul sesiunii, delegația României a fost remarcată prin implicarea activă în dezbateri, prezentând soluții inovatoare și argumente solide pe diverse teme europene. Capacitatea delegației de a colabora eficient și de a aduce perspective multiple în procesul de luare a deciziilor a fost apreciată de participanții și organizatorii evenimentului.

În plus, experiența delegației României a fost una educativă și constructivă, oferind oportunitatea pentru tinerii lideri să își dezvolte abilități de negociere, comunicare și soluționare a problemelor în cadrul unui mediu internațional divers.

Delegația României și-a adus contribuția în cadrul MEP la Praga, reprezentând cu mândrie țara și punând în valoare potențialul și pasiunea tinerilor români pentru afaceri europene și diplomație.

Imagine WhatsApp 2023-11-10 la 16.30.50_2713d48c.jpg

Componența delegației României a fost următoarea:

  • Patru delegați în comisiile INGE, ECON, AFCO și ITRE, aducând perspective și idei inovatoare în dezbaterile respective.

  • Un Head of Delegation în cadrul comisiei IMCO, oferind direcție și coordonare eficientă delegației românești.

  • Un Committee President în cadrul comisiei AFCO, asigurând conducerea și buna desfășurare a discuțiilor din cadrul comisiei.

Imagine WhatsApp 2023-11-11 la 16.06.17_fdd41e17.jpg

Trainingul Educațional prin Diplomație din Predeal, Octombrie 2023: O Platformă pentru Dezvoltarea Competențelor

Welcome to our section! Here, we showcase the most important news and activities of our organization. Each activity is accompanied by a short description and a captivating image.

În perioada 5 - 7 octombrie 2023, a avut loc un eveniment remarcabil în pitorescul oraș Predeal, un training educațional dedicat diplomației și dezvoltării competențelor pentru tinerii pasionați de domeniul afacerilor internaționale.

Scopul principal al acestui training a fost de a oferi participanților cunoștințe și abilități practice în diplomație, oferindu-le o perspectivă captivantă și interactivă asupra proceselor și protocolului diplomatic.

Educația prin diplomație a fost promovată și consolidată prin discuții avansate pe subiecte precum negocieri internaționale, rezolvarea conflictelor și importanța dialogului diplomatic în relațiile internaționale contemporane.

Imagine WhatsApp 2023-10-05 la 15.20.39_17672175.jpg

Activitățile desfășurate au inclus:

  • Sesiuni interactive: Participanții au avut ocazia să se implice în dezbateri și simulări de negocieri, simulând situații reale din domeniul diplomației.

  • Ateliere specializate:Traineri cu experiență au facilitat ateliere practice, concentrându-se pe tehnici de comunicare, negociere și rezolvare a conflictelor în context diplomatic.

  • Studii de caz și exerciții practice: Abordarea practică a fost susținută de studii de caz relevante și exerciții adaptate pentru a permite participanților să aplice teoria în situații concrete.

Imagine WhatsApp 2023-06-03 la 12.43.40_6632fcf8.jpg

Acest training a reprezentat o oportunitate inestimabilă pentru cei interesați să își dezvolte abilitățile de comunicare, să înțeleagă procesele diplomatice și să își extindă rețeaua de contacte în domeniul afacerilor internaționale.

Evenimentul din Predeal a fost caracterizat de entuziasmul și angajamentul participanților, care au manifestat un interes deosebit în a învăța și a se perfecționa în diplomație și afaceri internaționale.

Acest training educațional prin diplomație s-a dovedit a fi un succes în promovarea înțelegerii și a dialogului într-un context internațional și a reprezentat un pas semnificativ în dezvoltarea competențelor tinerilor pasionați de diplomație.

Imagine WhatsApp 2023-10-20 la 09.48.52_8c352fde.jpg
bottom of page