Clubul Viitorilor Diplomați

   Proiectele  noastre externe, care se adresează tinerilor sunt structurate în funcție de vârstă și în funcție de tipul de diplomație pe care îl vizează pregătirea lor. Așadar pentru problematica specifică unei Ambasade programul Clubul Viitorilor Diplomați are trei componente după cum urmează: diplomația culturală, diplomația economică, diplomația parlamentară. Fiecare stagiu de pregătire al acestui program se derulează în diverse capitale europene din care putem enumera Berlin, Dublin, Madrid, Londra, Paris, Bruxelles precum și multe altele. Stagiile de pregătire au o anumită tematică și presupun o pregătire prealabilă a tinerilor participanți și de aceea cei care sunt recrutați să participe formează grupurile de stagiu cu cel puțin 3 luni înainte de realizarea efectivă  a deplasării pe teritoriu străin.

Proiectul Clubul Viitorilor Diplomați își va reîncepe activitățile externe și interne din anul următor.Prima activitate se va derula în etapa Madrid în luna martie 2022.

Etapa Berlin,februarie 2020

Etapa Berlin a proiectului Clubul Viitorilor Diplomati s-a centrat pe componenta de diplomatie culturala.Activitatile s-au derulat conform planului prestabilit.

Etapa Madrid,noiembrie 2019

Etapa Madrid a proiectului Clubul Viitorilor Diplomați s-a axat pe componentele de diplomație parlamentară și diplomație culturală.Întâlnirile planificate s-au desfășurat conform graficului prestabilit .

Etapa Dublin,mai 2019

Etapa Dublin a proiectului Clubul Viitorilor Diplomați s-a realizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Irlanda la București și a avut componente pe diplomația culturală și parlamentară.Întâlnirea de la Departamentul de Afaceri Externe al Republicii Irlanda a fost cel mai important moment al acestei etape având în vedere contextul actual al UE.

Etapa Berlin februarie 2019

În etapa Berlin a proiectului Clubul Viitorilor Diplomați s-a derulat conform planificării. Diplomația parlamentară și diplomația culturală au fost obiectivele acestui moment al proiectului.

Etapa Madrid 18-21 octombrie 2018

La etapa Madrid a proiectului Clubul Viitorilor Diplomați au participat elevi ai Colegiului Național Ion Neculce,care sprijină derularea acestui proiect aflat în concordanță cu obiectivele de dezvoltare ale liceului.

Etapa Dublin 10-13 mai 2018

Etapa Madrid 19-22 octombrie 2017

Etapa Dublin 18-21 mai 2017

Etapa Berlin 2-5 Martie 2017

Berlin

Bruxelles

Dublin

Madrid

Paris