Alianța Civilizațiilor

Asociația Civilizations Partnership este membră a Comitetului de Conducere al programului Alianța Civilizațiilor . În această calitate și la invitația organizatorilor a fost prezentă alături de parteneri din Ministerul de Externe al României la Forumurile Globale din Viena,Republica Austria  și respectiv din Bali,Republica Indonezia și a contribuit semnificativ la dezvoltarea Programului Anual Național și Regional al Alianței Civilizațiilor România coodonată de Ministerul de Externe al României.

Iniţiativa „Alianţa Civilizaţiilor” a luat naştere sub egida ONU, la 14 iulie 2005, la propunerea guvernelor Spaniei şi Turciei, având ca obiectiv îmbunătăţirea înţelegerii şi cooperării între culturi şi religii şi contracararea forţelor care alimentează polarizările şi extremismul.

Secretarul General ONU de la acea dată, Kofi Annan, a creat un Grup de Înalt Nivel însărcinat să analizeze cauzele polarizării actuale între societăţi şi culturi şi să recomande un program de acţiuni concrete.

În aprilie 2007, Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, l-a numit pe Jorge Sampaio, fost preşedinte al Portugaliei, în funcţia de Înalt Reprezentant pentru „Alianţa Civilizaţiilor”.

Pe data de 1 martie 2013 Excelența Sa Domnul Nassir Abdulaziz Al-Nasser și-a asumat poziția de Înalt reprezentat al Alianței Civilizațiilor pentru Organizația Națiunilor Unite

Alianta Civilizatiilor este sustinuta de un Grup de Prieteni, o retea in continua expansiune, compusa din peste 100 de guverne si organizatii internationale. Membrii acestei comunitati au sustinut progresul  adus de Alianta prin adoptarea Planurilor Nationale si a Strategiilor Regionale, raspandind mai departe expertiza, bunele practici si solutiile la provocarile pe care le-a intampinat in promovarea bunei guvernari si a diversitatii culturale.

Lucrand cu propria retea globala de parteneri guvernamentali, Alianta promoveaza politici si initiative cu scopul de se adresa provocarilor diversitatii culturale si imbunatatirii relatiilor dintre diverse grupuri culturale. Totodata lucreaza de la baza, prin promovarea de proiecte inovative in educatie, cultura, media si migratie cu scopul de a consolida incredere, reconciliere si respect mutual intre diverse comunitati.

Ariile prioritare ale Alianței Civilizațiilor sunt următoarele:

Educația,Media,Tineret,Imigrația și Integrarea 

Programele și proiectele inițiate de organizația noastră în acest spațiu intercultural se bazează pe rețeaua proprie informativă din alte state .Vă așteptăm și pe voi să fiți parte a programelor noastre de pregătire în acest domeniu.

Președinte Asociația Civilizations Partnership

Prof.Victor Drujinin

Organizația noastră a participat activ la Conferințele Internaționale ale Alianței Civilizațiilor desfășurate în Viena,Austria  și Bali,Indonezia .