Sesiuni regionale

MODEL EUROPEAN PARLIAMENT este organizat conform statutului în 4 regiuni europene după cum urmează:

1.Regiunea Europa Centrală și de Sud Est formată din Republica Austria, Republica Slovenia, Republica Cehă, Republica Federativă a Germaniei,Republica Slovacia,Ungaria, România, Bulgaria,și statele candidate FYR Macedonia și Serbia, dar și țările vecine precum Republica Moldova, Bosnia și Herzegovina ,Muntenegru.

2.Regiunea Marea Baltică formată din Estonia, Danemarca, Islanda,Finlanda, Germania,Letonia,Lituania, Polonia, Norvegia,Rusia și Suedia.

3.Regiunea Vest formată din Belgia,Franța,Germania.Olanda,Luxemburg și Marea Britanie.

4.Regiunea Mării Mediterane formată din Turcia,Italia,Grecia,Spania,Franța,Croația.

În toamna anului 2015, asociația noastră a organizat Prima Sesiune Regionala MEP pentru Europa Centrală și de Sud Est,care ulterior a constituit un model pentru toate celelate regiuni unde nu se organizase nicio sesiune regională cu excepția Regiunii Mării Baltice. În cadrul celor 5 zile de eveniment au participat 7 state: Austria, Germania, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Serbia și Romania. Lucrul pe comisii s-a desfășurat in 2 zile, urmând o zi de  lobby și una de Adunare Generală. Chiar dacă timpul a fost scurt, evenimentul a fost îndrăgit de participanți și sărbătorit la petrecerea de final. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina oficială  http://mepcsee.eu/media/first-bucharest-image-gallery/

Sesiunile regionale se organizează o singură dată pe an calendaristic în fiecare regiune menționată mai sus .La aceste activități participă delegații formate din 6 tineri din fiecare țara invitată și intervalul de timp pentru derularea activităților este mai scurt,respectiv 6 zile .România a fost invitată să participe de asemenea și la alte sesiuni regionale în afara Regiunii noastre respectiv Regiunea Vest dar și Regiunea Mării Mediterane .

În anul 2018 s-a organizat sesiunea regională în zona Europei Centrale și de Sud Est  în Ljutomer,Slovenia unde organizația noastră nu a fost prezentă din motive obiective.

În perioada 27 septembrie-2 octombrie 2018 se organizează la Viena,Republica Austria cea de A Patra Sesiune Regională pentru Europa Centrală și de Sud Est.Asociația Civilizations Partnership va fi prezentă pentru a reprezenta România cu o delegație de 6 tineri și cu 2 Președinți de Comisii .

La aceste sesiuni regionale România nu poate fi reprezentată decât de Asociația Civilizations Partnership ,care deține Directoratul pentru țara noastră a programului Model European Parliament sub marcă înregistrată.

Director MEP România

Prof.Victor Drujinin

București 2015

Ulterior, delegația României a participat la sesiune regională de la Sofia.

Sofia 2016

Viena,2018