Sesiuni internaționale

Organizate de 2 ori pe an calendaristic Sesiunile Internaționale ale MODEL EUROPEAN PARLIAMENT sunt asumate de organizațiile naționale ale programului.

Participarea este una centrată pe delegații de câte 5 tineri din fiecare stat membru al programului,care își reprezintă țara în cele 10 comisii structurate după modelul Parlamentului European după cum urmează:Committee on Foreign Affairs,Committee on Security & Defence, Committee on Employment & Social Affairs,Committee on Environment,Public Health& Food Safety,Coommittee n Industry,Research & Energy,Committee on Culture&Education, Committee on Civil Liberties,Justice& Home Affairs,Committee on Women’s Rights & Gender Equality precum și altele .

Statele participante sunt grupate pentru eficientizarea activităților pe două grupe și anume Grupa A și Grupa B fiecare cu un număr fix de delegații care să acopere regiuni diferite ale Europei . Fiecărei grupe de țări i se alocă 5 comisii ce au de răspuns printr-o rezoluție la o problemă de actualitate a UE. Comisiile sunt coordonate de un Președinte de comisie și de un Vicepreședinte din state diferite.Lucrul în cadrul comisiilor este realizat de tinerii delegați,câte unul din fiecare țară participantă din fiecare grupă de țări.

Toate activitățile se derulează pe parcursul unei săptămâni în cadrul căreia sunt activități de realizare a echipei, deschiderea oficială ,activități în comisie de realizare a rezoluției,activitățile de lobby ,amendamente și schimbări de text,două zile de Adunare Generală când se discută și se votează în final fiecare rezoluție în plenul, la care participă toate comisiile și toate delegațiile .În una din zile este programată și o întâlnire a delegaților cu Ambasada țării lor din capitala statului organizator dar și o petrecere la finalul sesiunii internaționale.

Sesiunile internaționale au debutat în anul 1994 în Regatul Olandei fiind pe rând sesiuni internaționale în fiecare an în capitale și orașe precum Paris, Dublin,Copenhaga,Viena,Tallinn,Vilnius,Berlin,Norwich,Oxford,Madrid,Ljutomer,Nicosia,Skopje,Istanbul,Stockholm,Helsinki,Luxemburg,Budapesta,Bonn,Masstricht,Roma,Napoli,etc.

Organizația noastră participă nemijlocit la toate sesiunile internaționale din toamna anului 2010 când a participat cu prima delegație la sesiunea internațională din Istanbul,Republica Turcia.

SESIUNEA INTERNATIONALĂ MODEL EUROPEAN PARLAIMENT ROMANIA,7-13 MAI 2022

Pentru prima dată vom organiza în România o sesiune internțională a programului Model European Parliament în perioada 7-13 mai 2022.Va fi o sesiune față în față după mai multe sesiuni internaționale organizate online de MEP Europe.În curând vom publica detalii.Publicăm  mai jos formularul de înscriere pentru cei care doresc să reprezinte România la această sesiune internațională.Delegația va fi formată din 5 tineri iar în acest moment mai avem disponibile 3 locuri.

BUCHAREST INTERNATIONAL-SESSION-MEP-REGISTRATION-FORM-MEP-ROMANIA-ENG

PREGĂTIM ECHIPA DE ORGANIZARE A SESIUNII INTERNAȚIONALE A MODEL EUROPEAN PARLIAMENT.Cei interesați să facă parte din echipa de organizare nu trebuie decât să completeze formularul de mai jos

FORMULAR ECHIPA DE ORGANIZARE A MEP INTERNATIONAL BUCUREȘTI

SESIUNEA INTERNAȚIONALĂ ONLINE BERLIN,REPUBLICA FEDERALĂ GERMANIA,11-14 NOIEMBRIE 2021

În perioada 11-14 noiembrie 2021 a avut avea loc sesiunea internațională online a MEP Europe.La activitățile acestei sesiuni au participat delegații din 30 de state ale Europei alături de delegația României reprezentată de organizația nostră.Sesiunea s-a desfășurat online în formatul sesiunilor internaționale și a reprezentat o oportunitate pentru tinerii participanți ca delegații să cunoască tematica și problematica Parlamentului European.Alături de delegația formată din 5 tineri România a fost reprezentată și de 2 Președinți de Comisie precum și de 1 Vicepreședinte de Adunare Generală.

BERLIN INTERNATIONAL SESSION MEP-CSEE-REGISTRATION-FORM-MEP-ROMANIA-ENG

SESIUNEA INTERNAȚIONALĂ ONLINE VIENA,AUSTRIA,18-21 MARTIE 2021

În perioada 18-21 martie 2021 s-a derulat prin organizarea MEP Austria sesiunea internațională a Model European Parliament.La această sesiune organizația noastră a avut un Vicepresedinte de Adunare Generală ,Un Presedinte de Comisie si delegat.Împreună au reprezentat țara noastră cu un real succes.

SESIUNEA INTERNAȚIONALĂ STOCKHOLM,SUEDIA ,12-15 noiembrie 2020

În perioada 12-15 noiembrie 2020 s-a derulat sesiunea internatională on-line a MEP International cu o președinție mixtă din care a făcut parte și MEP Romania alături de MEP Suedia.De asemenea alături de delegația formată din 5 tineri au mai participat 4 Președinți de Comisii.Ci toții au avut o prestație deosebită reprezentând România cu succes.

SESIUNEA INTERNAȚIONALĂ MALTA,9-16 noiembrie 2019

La sesiunea internațională a MEP din Malta organizația noastră a fost prezentă cu o delegație de 5 tineri precum și cu un Președinte de Comisie și anume Tănăsescu Evelyn Sofia.În activitatea ei delegația României a dovedit pregătire și profesionalism.

EDIȚIE JUBILIARĂ MEP 50 de Sesiuni Internaționale ale Model European Parliament Paris-Strasbourg februarie 2019

OPENING CEREMONY

LA AMBASADA ROMÂNIEI DIN PARIS

STRASBOURG ,PARLAMENTUL EUROPEAN,50 DE SESIUNI INTERNAȚIONALE

Toledo,Madrid Octombrie 2018

MEP….NEVER ENOUGH…

Tallinn Februarie 2018

Helsinki Octombrie 2017

Maastricht Februarie 2017

Copenhaga 2016

Budapesta 2015

Berlin 2015

Napoli 2015

Luxemburg 2014

Viena 2014

Vilnius 2013

Norwich 2013

Slovenia,Ljutomer 2012

Estonia ,Tallinn 2011

Turcia,Istanbul 2010-Debutul organizației noastre în cadrul Model European Parliament